Taşınırken Ev Eşyası Paketleme Teknikleri

Taşınırken ev eşyası paketleme teknikleri ile yükü...
Taşınırken Ev Eşyası Paketleme Teknikleri

Taşınırken Ev Eşyası Paketleme Teknikleri

Taşınmak stresli ve çok zorlayıcıdır ve stresin bir kısmı tüm evi paketlemek ile ilgilidir. İlk başta imkânsız görünebilir. Ancak yararlı ipuçları ve önerilerle, paketleme yapmak çok kolay. Taşınırken ev eşyası paketleme teknikleri ile yükünüz azalacak ya da profesyonel bir firma olan firmamız ile tanışabilirsiniz. Başlamanıza yardımcı olmak için, evinizi paketlemek için bazı kılavuzlar oluşturduk, böylece yapmanız gereken işler o kadar da zor gelmez.

Önceden Paketlemeye Başlayın

Tüm eşyalarınızı paketlemek için geçen ortalama süre esas olarak sayılarına bağlıdır. Bununla birlikte, paketleme ipuçları içeren yazılarımızın çoğunda, sürece çoğu kişinin düşündüğünden daha erken başlamanız gerektiğini belirtiyoruz. Büyük bir ev için günde bir kutu paketlerseniz iki ay yeterli olacaktır. Daha küçük evler için bir ay yeterli olmalıdır. Elbette kesin bir sayı yok, ama fikri anladınız. Taşınırken ev eşyası toplama teknikleri ile bu süreyi düşünebilirsiniz.

Daha Az Kullandığınız Odalar ve Eşyalarla Başlayın

Örneğin, önce en yüksek kattaki odaları ele alabilir, özellikle de bir çatı katınız varsa, sonra yavaş yavaş alt katlara doğru ilerleyebilirsiniz. Bahçe aletleri, paltolar ve Noel ışıkları gibi şu anda kullanmadığınız mevsimlik ürünler, her şeyi halletmeden önce paketleyebileceğiniz mükemmel örneklerdir. Önceden paketlenmiş eşyalar arasında sıralama yapmak, yanınızda götürdüğünüz ve bağışlamak ya da vermek istediğiniz kutuları bir kenara koymanızı kolaylaştırır.

Dağınıklığı Giderin ve Bağış Yapın

Yanınıza almak istemediğiniz şeylerden bahsetmişken, kullanmak istemediğiniz eşyaları bağışlayın veya satışa çıkartın. Taşınmanızda size yardımcı olan arkadaşlarınız varsa, onlara satmayı planladığınız bir şeye ihtiyaçları olup olmadığını sorun. Ev taşıma işleminde bir arkadaştan yardım almak en iyisidir.

Ayrıntılı Envanter Listesi Yapın

Büyük kitap, CD, ıvır zıvır koleksiyonunuz varsa, bunlar son derece yararlıdır. Taşıma kutularınızın etiketlerine sadece "Kitaplar" yazmanızda bir sorun yoktur. Bununla birlikte, tek bir odada tutulmayan özel literatür koleksiyonunuz varsa, ayrıntılı envanter listeleri yazmanızı öneririz. Bu şekilde, sizin elinizde listeyi kutulara yapıştırabilir veya kutulara kitap1 şeklinde isim verebilirsiniz. Bu sayede telefonundan kitap1 kutusunda hangi ürünler var görebilirsiniz.

Bir Seferde Bir Oda Paketleyin

Bu, bazı nedenlerden dolayı çoğu zaman ihmal edilen en önemli paketleme ipuçlarından biridir. Eşyalarınızı odaya göre mi yoksa kategoriye göre mi depolamanın daha iyi olduğu konusunda bir tartışma var. Gerçekten sizin için neyin daha kolay olduğuna bağlı. Yine de eşyalarınızı odalara göre paketlemenizi öneririz. Bunu yapmak, organize olmanıza yardımcı olacak ve daha sonra nakliyecilere veya boşaltma yapanlara hangi kutunun nereye gideceğini söyleyecektir. Ambalajın açılması gerekmeyeceğini bildiğiniz öğelerle başlayın, ardından kalan kutuları taşıyın. Bu aynı zamanda kaslarınızın gereksiz yere zorlanmasını da önleyecektir, çünkü yer değiştirme işleminin sonunda muhtemelen daha fazla eşya ile merdiven çıkamayacak kadar yorulacaksınız. Taşınırken ev eşyası toplama teknikleri ile uğraşmak istemiyorsanız firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.

Giysilerinizi Toplayın

Sık seyahat eden herhangi bir yolcuya giysilerinizi saklamanın en iyi yolunun ne olduğunu sorun; çoğu, onları giymenin en pratik olduğu konusunda hemfikir olacaktır. Bu, giysilerinizi nasıl düzgün şekilde katlayacağınıza dair herhangi bir kılavuzu takip etmekten çok daha kolaydır. Ayrıca, yuvarlanma, kapladıkları alan miktarını azaltır ve kırışıklıkların ortaya çıkması daha az olasıdır. Böylece tek bir kutuda daha fazla kıyafet saklayabilir ve gardırobunuza geri koymadan önce ütüleme konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

Boş Boşlukları Doldurun

Daha az sıklıkla kullandığınız öğeleri depolayarak başlamanızı söylediğimizi hatırlıyor musunuz? Bunun nedeni şudur: Kutulardaki boşlukları doldurmak için giysiler, eski gazeteler, köpük, ambalaj kağıtları veya eski kıyafetleri kullanabilirsiniz.

Alta Daha Ağır Kutuları Yerleştirin

Bunun gibi paketleme ipuçları sağduyu olabilir, ancak yine de bahsetmek önemlidir. Ağır kutuları hafif kutuların altına koyarak, hareket sırasında kırılabilecek nesnelerin ezilmemesini sağlarsınız. Bu, kitapları kutulara koyarken veya katı kaplara ve araçların içine mobilya yüklerken çok kullanışlıdır.

Okan Çelik

Okan Ç.

destek@nakliyeasistani.com

Bir nakliyeasistani.com yazarı..

Benzer Makaleler