Taşınırken Eşyalar Nasıl Paketlenmelidir?

Ayrılmadan önce tüm evinizi temizlemeniz, önceden...
Taşınırken Eşyalar Nasıl Paketlenmelidir?

Taşınırken Eşyalar Nasıl Paketlenmelidir?

Taşınırken Eşyalar Nasıl Paketlenmelidir?

Ev taşımak heyecan verici gelebilir, ancak asla dört gözle beklediğimiz bir işlem değildir çünkü çoğu zaman nereden başlayacağımızı bilmiyoruz. Kamu hizmeti şirketleriyle iletişime geçmeniz, ayrılmadan önce tüm evinizi temizlemeniz, önceden bir taşınma firması tutmanız ve tüm eşyalarınızı toplamanız gerekir. Peki, evinizi yeniden yerleştirmek için nasıl toparlayacaksınız ve bu süreçte bir şeyi unutmadığınızdan nasıl emin olabilirsiniz? Taşınırken eşyalar nasıl paketlenmelidir?

İhtiyacınız Olan Malzemeler

Aldığınız eşyaların bazı kutuları evde bulunsa da tüm eşyalarınızı yerleştirmek için çeşitli kutu tiplerine ihtiyacınız olacak. Ayrıca, taşınma sırasında yırtılmayacak kadar sağlam olduklarından da emin olmalısınız. Çoğu zaman, kutular ve diğer ambalaj malzemeleri satın almanın evin taşınmasının gerekli bir parçası olduğu gerçeğini gözden kaçırır.

Yedek plastik kutunuz varsa kırılgan ve değerli eşyalarınızı içine koyabilirsiniz. Alternatif olarak, koli aramak için zamanınız olması koşuluyla, bunları elde etmenin birçok yolu vardır. Örneğin, bakkallardan veya marketlerden alabilirsiniz. Fakat bazı, bakkallar haftada yalnızca bir kez gönderi aldıklarından, bazen en iyilerini temin etmek için günün belirli bir saatinde gitmeniz gerekebileceğini unutmayın. Taşınırken eşyalar nasıl paketlenmelidir sorunun cevabı öncelikle uygun malzemeleri elde etmelisiniz. Genel olarak şunlara ihtiyacınız olacak:

  • Küçük kutular
  • Orta kutular
  • Büyük kutular
  • Aynalı kutular / Teleskopik karton kutular

Güvenlik nedeniyle, aynaları ve sanat eserlerini paketlemek istiyorsanız en iyisi teleskopik karton kutular kullanmaktır. Bunun yanında bazı ambalaj kağıtlarına da ihtiyaç duyacaksınız.

  • Ambalaj bandı
  • Kabarcık sargısı
  • Strafor;
  • Eski Gazeteler
  • Mobilya için streç film

Diğer bir seçenek de taşınma şirketleri paketleme hizmeti sunar bundan yararlanabilirsiniz. Sadece her tür ürüne uygun farklı kutu türlerine sahip olmakla kalmazlar, aynı zamanda tüm ambalajları sizin için profesyonelce yapabilirler. Ayrıca, taşınan şirketler tarafından paketlenen ürünler genellikle hasar ve kayıplara karşı sigortalıdır. Ev taşıma işlemi için bir profesyonelden yardım almak ise hem stresi hem de yükünüzü azaltacaktır. Fakat kendi eşyalarınızı paketlemek isterseniz, taşınırken eşya nasıl paketlenmeli yazımıza göz atmalısınız.

Kabloları ve Cihaz Kablolarını Paketlemek için Rulo Tüpler Kullanın

Kulaklıklarınızın cebinize dolanmasının ne kadar sinir bozucu olduğunu hepimiz biliyoruz, değil mi? Evinizdeki tüm kablolarda aynı şeyin olmasını önlemek için, bunları ayrı ayrı paketlemek için tuvalet rulosu tüpleri kullanın. Daha sonra küçük bir yapışkan notla etiketleyin ve tek bir kutuda saklayın. Taşınırken eşyalar nasıl paketlenmelidir en önemli cevabı kablolar için verdik.

Dökülebilir Maddeler için Plastik Torbalar Kullanın

Tuvalet malzemeleri ve deterjanları paketlemek söz konusu olduğunda, en iyisi, yalnızca temel malzemeleri paketleyerek almak istediğiniz sıvı maddelerin miktarını azaltmaktır. Sağlam bir kutu ve birkaç plastik torba seçin. Şişeleri alın ve kapakları çıkarın. Daha sonra her şişenin boynuna bir plastik torba yerleştirin ve kapakları tekrar kapatın. İdeal olarak, şişenin tamamını plastik poşete sığdırabilmelisiniz. Torbayı bağlayın fermuarlı kilidi çekin ve bantla sabitleyin. Böylelikle şişeniz yanlışlıkla açılırsa içeriği plastik poşet içinde kalacaktır. Taşınırken eşyalar nasıl paketlenmeli sorunda en önemli yerlerden biri burasıdır. İsrafı önlemek için iyi pakaetlenmesi gerekir.

Tüm Değerli Eşyalarınızı Tek Bir Yerde Saklayın

Söylemeye gerek yok, tüm değerli eşyalarınızı tek bir yerde toplayın ve bir şeyi unutmamak veya kaybetmemek için ayrıntılı bir envanter listesi yapın.

Bir Kutu Temel Hazırlama

Zaten yeterince vurgulamadıysak, mümkün olduğunca erken paketlemeye başlamanız için başka bir hatırlatma. Bu şekilde, taşınma günü geldiğinde temel kutunuz yarı yarıya dolu olacaktır. Daha sonra son dakika öğeleri ekleyebilmek için biraz boş alan bırakın. Bu kutuyu hareket eden taşıma aracına en son koyun, böylece daha sonra yer değiştirmeyi bitirdikten sonra ona kolayca erişebilirsiniz. Taşınan kutularınızın geri kalanının güvenliği için, ev taşınma hizmeti sağlayıcınızdan sigorta isteyebilirsiniz.

İşte temel öğeler kutunuzun içermesi gereken temel bir liste:

  • Çift amaçlı giysiler;
  • Çarşaflar
  • Atıştırmalıklar, konserve veya kutulu yiyecekler;
  • Tava ve tencere;
  • Havlu ve bulaşık bezi;
  • Tuvalet malzemeleri;
  • Bebek malzemeleri;
  • Evcil hayvan yemi (evcil hayvanınız varsa);

Artık eve taşınmak için nasıl hazırlanacağınızı bildiğinize göre, paketlemenizi ve iyi şanslar dileriz!

Okan Çelik

Okan Ç.

destek@nakliyeasistani.com

Bir nakliyeasistani.com yazarı..

Benzer Makaleler