Nakliyat Sonrası Yapılması Gerekenler

Şimdi, yeni evinize güvenli bir şekilde ulaştınız...
Nakliyat Sonrası Yapılması Gerekenler

Nakliyat Sonrası Yapılması Gerekenler

Çok başarılı bir hareketi planlamak ve organize etmek için taşıma işlemini kontrol ettiniz. Şimdi, yeni evinize güvenli bir şekilde ulaştınız ve hayatınızdaki bu heyecan verici aşamanın başlangıcını doğru bir şekilde yerleştirmek için sabırsızlanıyorsunuz. Sonuçta, yol boyunca herhangi bir büyük aksaklık olmadan mükemmel bir hareket organize etmeniz ve bunun da ötesinde, güzel bir konuta taşınmanız her gün gerçekleşmiyor.  Şimdi sıra nakliyat sonrası yapılması gerekenler nelerdir? Evinizin etrafında hâlâ yapılması gereken çok sayıda önemli iş var. Daha sonra hak edilmiş dinlenmek için uygun bir zaman olacak, ancak şu anda kolları bir kez daha sıvayıp işe koyulmanın zamanı geldi.

Elektrik-Su- Doğalgaz İşlerini Halledin

Taşınmadan önce ana ev hizmetlerinin bağlantısını ayarlamış olmanız gerekir, ancak bunu şu ya da bu nedenle yapmadıysanız, gecikmeden yapın. Doğal olarak, arayacak ilk şeyler elektrik ve sudur. Elektrik, su, doğal gaz hazır olduğunda inanın işler daha pürüzsüz gidecektir. Temel hizmet programlarını hallettikten sonra, İnternete, telefona ve diğer önemli hizmetlere erişim sağlamak için gerekli düzenlemeleri yapmayı düşünün.

Temel İhtiyaçlarını Kurun

Temel kutularınızı açarak devam edin ve en önemli iki odayı normal kullanım için hazırlayın, yatak odası ve banyo. Hareketli günler, insanların enerjisini boşaltma eğilimindedir, bu nedenle hareket halindeyken en stresli günün sonunda yorgun bedeninizi bırakmak için kesinlikle bir yere ihtiyacınız olacak. Yatağınızı kurun, “Yatak” etiketli kutuyu açın ve yatağınızı tatlı rüyalar için hazırlayın. Ancak günü çağırmadan önce canlandırıcı bir duş almanız gerekecek, bu yüzden "Banyo" kutusundan duş malzemeleri ve duş perdelerini, havluları, en sevdiğiniz bornozu ve ihtiyacınız olan tüm tuvalet malzemelerini çıkarın. Taşınan günün stresi ve kiri uzaklaştırmak için.

Tabi ki taşınma saatinize bağlı olarak mutfak malzemelerini çıkartabilirsiniz. Taşındıktan sonra yapılması gerekenler arasında mutfak malzemeleri yerleştirmekte öncelik sırasında olmalı.

Yeni Evinizi Koruyun

Yeni evinize yalnızca sizin ve ailenizin erişebilmesi için tüm dış kapılardaki kilitleri değiştirin. Tüm pencere ve kapıları iki kez kontrol edin ve güvenli bir şekilde kapandıklarından emin olun. Uzmanlara danışın ve özellikle eviniz nispeten kötü bir üne sahip bir mahallede bulunuyorsa, bir hırsız alarmı kurmayı düşünün. Nakliyat sonrası yapılması gerekenler arasında gelen en önemli yerdir.

Beyaz Eşyaları Kurun

Buzdolabınızı, derin dondurucunuzu, çamaşır makinenizi veya bulaşık makinenizi çıkartınız onları bağlama ve böylece ambalaj açma işlemini bitirme zamanı. Ve yeni evinizdeki veya dairenizdeki en lezzetli odayı- mutfakta- kurmak. Buzdolapları, yukarıda belirtilenler arasında en kırılgan cihazlardır ve bunların hazırlanmasında ve gerçek yer değiştirmelerinde ekstra özen gösterilmelidir. Milyonlarca insan gibi, buzdolabı evde kaldığınız sürece yerinde sabit kalacaktır. Buzdolabınızı fişe takmadan ve taşıdıktan sonra açmadan önce son mutfak yerinde en az 3 tam saat dik bırakmanız gerekir. Bu, kabaca kompresörden kaçıp soğutma hatlarına akan yağın soğutma mekanizmasının kalbine, yani kompresöre geri dönmesi için gereken süredir. Nakliyat sonrası yapılması gerekenler dikkat etmeniz gereken beyaz eşyadır.

Ambalaj Malzemelerinin Geri Dönüşümü

Ambalajı açmak artık ihtiyacınız olmayabilecek bol miktarda ambalaj malzemesi bırakacaktır. Elbette, yer değiştirme sırasında kullandığınız kutuların bir kısmı o kadar kötü durumda olacak ki, geri dönüşüm için atmaktan başka seçeneğiniz kalmayacaktır. Bununla birlikte, diğerleri, başka bir hareketin stresinden kurtulmak için yeterince iyi olacak ve kendiniz için saklayabileceğiniz, ihtiyacı olan arkadaşlara verebileceğiniz veya satmaya çalışabileceğiniz (ancak, satışlarından büyük kârlı marjlar beklemeyin). nakliyat sonrası yapılması gerekenler arasında en son olarak kutulardan kurtulmak gelir.

Okan Çelik

Okan Ç.

destek@nakliyeasistani.com

Bir nakliyeasistani.com yazarı..

Benzer Makaleler